Info...

- Berichten geselecteerd uit de lijst.

Bericht van: Pierre plevoets

Beste,

Ik heb mijn legerdienst ook gedaan van juli 73 tot juni 74 in Werl. Na een weekje Turnhout tijdens de nacht met de trein naar Werl.
Een zware opleiding om daarna alleen maar wacht te kloppen. Ik zat in de 14 A B batterij.
Veel namen kan ik mij niet meer herinneren, enkel nog een milicien Vermassen uit Zottegem en een sergant Mommens uit Genk. Ik zelf ben namelijk ook uit Genk.
Blij dat ik deze site ontdekt heb

Luc vervecken(webmaster)  antwoorde op: 2015-04-20 ( 16:44:32)

Dag Pierre,

Ik kan mij u nog levendig herinneren.
Vermassen ken ik ook nog, ik heb hem ooit binnen gedragen na een avondje stappen. Gedragen is een groot woord, het was meer sleuren over de grond en aan de wacht hadden ze niets gemerkt, ik heb ook nog in zijn plaats afgetekend. Ik weet zelfs nog dat hij 110 kg woog. Ondertussen zijn we wel 41 jaar ouder geworden, voorbij gevlogen. Ik dacht ook dat jij de laatste 6 maanden 2 latten had, was dat niet (onder)korperaal?

Groetjes,
Luc


Pierre plevoets  antwoorde op: 2015-04-21 ( 15:52:48)

Dag Luc,

Spijtig genoeg herinner ik mij u niet meer. Dat gevalletje met Vermassen staat ook nog in mijn geheugen gegrift.
Ik kan mij ook nog levendig de B batterij voor de geest halen en de kamer op de hoek waar ik sliep. En van mijn slaapgenoten was een zekere Roels, de andere naam ben ik kwijt maar hij was onderwijzer uit de streek van Tienen.
Dat van die 2 latten klopt, dat was toen 8 frankskes per dag meer soldij en soms welkom.
Al bij al vond ik het toffe tijd.
Weet jij toevallig nog het adres van de kazerne Houthulst. Ik ben van plan om in de zomer met mijn vrouw en kleinkinderen eens terug te keren naar Werl.

Groeten
Pierre


Patrick salenbien  antwoorde op: 2015-05-03 ( 17:14:28)

Mijn legerdienst bij 14 A B-batterij van november 1973 tot eind oktober 1974, Opperwachtmeester Monnens was de sectiechef van 1 van de secties